Hem > Landskapsfotografi, Naturfoto > Landskap nr 48

Landskap nr 48

Den gröna vågen. Tyresta Nationalpark i dag söndagen 19 september. Nikon D300 med Zeiss 35mm/2. Bilden består av 4 exponeringar på fri hand.
Iden med bilden är att visa att det finns ogenomränglig urskog här i Skandinavien och vi behöver inte åka till ekvatorn för att fotografera detta. Det kanske är viktigt att kämpa för att behålla vår urskog lika väl som Azonas skog men jag antar att det inte är lika hög status på detta som att arbeta utomlans med naturvård. Till vilken nytta gör man karriär på att rädda hippa urskogar till priset av att våra skogar huggas ned och dess rovdjur utrotas..

Annonser
 1. 20 september 2010 kl. 9:55

  Jag gillar denna på många sätt: balnserad komposition men ändå ett abstrakt motiv. Färgskalan är återhållsam men ändå dynamisk. Får känslan av blodkärl…

  • Eriksson Thomas
   20 september 2010 kl. 20:27

   Tack Daniel
   Jag håller på att lära mig att röra kameran mellan mukltiexponeringarna. Att du uppskattar bilden uppmuntrar mig att fortsätta med tekniken.
   /Thomas

 2. 22 september 2010 kl. 22:20

  Hej Thomas! Fina tankar, och jag håller med! Vi måste verkligen värna om vår urskog! Den har all heder tycker jag, och är alls inte mindre värd än någon regnskog bara för att regnskogarna är viktigare för att vi över huvudtaget skall kunna andas… den har en annan funktion, men ack så viktig.

  Fantastisk bild du klämmer i med här! Gillar din förmåga att få med någon liten detalj i varje exponering som framstår tydligt!

  🙂 Lasse

  • Eriksson Thomas
   23 september 2010 kl. 10:48

   Tack Lars,
   Jag är inte så bra på att röra kamera under exponering ännu. Vet ej riktigt hur jag skall få intressanta bilder med denna teknik, men jag fortsätter att träna på detta. Denna bild var en av tre försök med olika graderer av tydlighet. Detta var den första bilden helt på fri hand. Överiga bildar var tagna på stativ och med tydligare trädstammar. Jag tyckte denna bild fungerade bäst, men Terje avfärdade bilden, så någåt saknas i den. Och jag vet därför inte hur jag skall gå vidare med denna teknik.
   /Thomas

 3. 24 september 2010 kl. 12:13

  Kloka rader och en fantastisk bild.

  //M

  • Eriksson Thomas
   24 september 2010 kl. 12:38

   Tack Malin
   synd bara att Terje inta har din rafinerade smak. Bilden valdes bort i senaste tävlingen.
   /Thomas

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s