Hem > Landskapsfotografi > Återträff i Personlig Naturfoto

Återträff i Personlig Naturfoto

I bil från  Utsvängstorp utanför Mullsjö . Nikon D300 med Zeiss 18mm/3.5.

  Då var årets sista fotokurs avklarad och nu har jag lite tid på mig för att återhämta mig ekonomiskt innan nästa kurs.

Terje Hellesö är som vanligt en fantastisk lärare och inspiratör och det var en bonus att åter träffa Malin Hellesö.  Jag uppskattade bildspelet ´Mellan träden’ oerhört mycket och fick ny kraft att fortsätta fotografera på Tyresta Nationalpark.  Det finns mycket  i  teknikform  som jag behöver testa efter att ha sett Terjes bilder.
 
Denna gång fungerade servicen bra då det gällde att komma tidigare till Mullsjös folkhögskola och jag blev väl omhändertagen.
 
Men det smärtsammaste var att se hur mycket deltagarna har utvecklas sedan i sommar. Det var inga fotoamatörer som visade upp sina bilder längre  utan riktiga professionella bidskapare  som har tagit sig tid från sina fotoprojekt för att visa upp sina fantasiska bilder. Smärtsamt  för mig då jag själv står kvar och ser bakdelen på det sista tåget som lämnade prången för i år.
Så ingen utveckling har skett hos mig sedan sista kursen för en månad sedan och man kanske inte kan vänta sig detta på en sådan kort tid.
 
Dock fick jag två läxor att arbeta med under det kommande året och det är att fotografera landskap med få detaljer samt skriva ut en portfolio var år om jag får ihop någon.
Annonser
Kategorier:Landskapsfotografi
 1. 22 november 2010 kl. 22:13

  Kom igen! Nu gick vi i och för sig inte samma kursvecka under sommaren men din bildserie var mycket stark. Jag minns särskilt holkbilden som var en av de bästa bilderna jag såg under visningen!

  • Eriksson Thomas
   23 november 2010 kl. 10:24

   Tack för din återmatning men jag jämför mig med Landskapskursen för ca en månad sedan om du läser texten och inte kursen i sommras
   /Thomas

 2. 22 november 2010 kl. 22:26

  Hörrödu! Vi talade ju om för dig att du haft en fantastisk utveckling under hösten! Så luta dig tillbaka och inse att du är med på tåget! Du är bra på det här!
  /Birgitta

  • Eriksson Thomas
   23 november 2010 kl. 10:25

   Tack Birgitta
   Jag jämförde mig med Landskaps kursen för en månad sedan
   /Thomas

 3. 22 november 2010 kl. 22:29

  Lyssna nu på dom andra!! Jag är helt överens!!!!!!
  Läcker bild – syns att det är inifrån en vinröd XC70 😉

  //M

  • Eriksson Thomas
   23 november 2010 kl. 10:26

   Tack Malin
   Jag jämförde mig med Landskaps kursen för en månad sedan och sedan dess har jag inte vunnit Terjes vecko tävling en enda gång. alltså har kvaliten på mina bilder sjunkit.
   /Thomas

   • 23 november 2010 kl. 11:03

    Hahaha, är det det som är din mätestock? Att vinna Terjes tävling? I så fall är vi många som kan hoppa i ån, för jag har då aldrig varit i närheten och du har ju till och med vunnit. För mig verkar det lika oåtkomligt som att vinna Nobelpriset. 🙂

 4. margareta ståhl
  22 november 2010 kl. 23:03

  Tycker också att det var spännande med alla bilder. Det ska bli intressant följa hur du löser uppgiften vilket jag är säker på att du kommer att klara galant med tanke på den intressanta kollektion av bilder som du själv visade upp. Håller inte med att du inte utvecklats men det är väl så att man har svårt att se sina egna framsteg eftersom de sker successivt. Härlig blå färg i din bild.
  /Margareta

  • Eriksson Thomas
   23 november 2010 kl. 10:28

   Tack Margareta
   Vet ej hur uppgiften skall lösas. Jag är inte bra på landskap. Ett sett har varit att multiexponera i rörlig miljö och hoppas att någon bild blir bra. Nu försvinner ju den möjligheten.
   /Thomas

 5. 22 november 2010 kl. 23:51

  Jag ser att du utvecklats väldigt mycket sen vi gick sommarkurs förra året, så sträck på dig nu! Denhär bilden är riktigt spännande med linjer och figurer, gult och blått och läckert! Jag gillar även många av dina skogsbilder, så fortsätt att åka till Tyresta.
  /Kerstin

  • Eriksson Thomas
   23 november 2010 kl. 10:30

   Tack Kerstin,
   Ingen utveckling annat än försämring av bildkvalite under den sista månaden. Jag gick en landskapsfoto kurs för ca en månad sedan och sedan har allt förfallit konstnärligt.
   /Thomas

 6. 23 november 2010 kl. 19:06

  Hur mycket du utvecklats den senaste månaden kan jag inte avgöra, så bra koll har jag inte. Däremot stämmer jag gärna in i hyllningskören när det gäller din utveckling över tid. Där har det skett en tydlig positiv utveckling : )

  Om jag ser till mig själv är en månad för kort tid för att jag själv ska kunna avgöra om jag har utvecklats. Jag vet däremot att det är lättare för andra fotografer att se min utveckling. För min egen del krävs det ett längre perspektiv och större steg av utveckling för att jag ska kunna se det själv. Kan det vara så för din del också?

  Tack Thomas för dina fina inledande kommentar om dina kurskamrater : )

  • Eriksson Thomas
   23 november 2010 kl. 20:45

   Tack Marie
   För dina fina rader.
   Jag tycker alla på kursen har utvecklas mycket under halvåret, även du. Men det vore kanske konstigt om detta inte sker då vi viste att det var återbesök och då vi har haft en bra lärare.

   Själv har jag medvetet fotograferat till återbesöket och försökt hålla mig till personlig naturfoto och det medförde att bilderna inte spretade så mycket utan höll sig till temat.

   Jag har svårt att kombinerat ett meningsfullt innehåll med naturfoto men det får ju jag träna vidare på.

   /Thomas

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s