Hem > Landskapsfotografi, Naturfoto > Tyresta Nationalpark nr 1

Tyresta Nationalpark nr 1

Tyresta Nationalpark. 24 april. Panasonic LX5. Dubbelexponering samt avtonat digitallt gråfilter. Converterad till Sv/v i Cs5.

Jag har börjat fotografera i Tyresta igen.

Jag har problem med träningsvärk efter varje joggningspass och tvingas ta det lugnt några dagar efter varje pass, vilket visar på att benstyrkan måste ökas. Dock gick det bra att ta sig runt i Tyresta. Så jag ökar på styreträningspassen tills jag kan jogga 3 ggr i veckan utan kraftig träningsverk.

Just nu joggar jag 6 km per pass men jag skall öka på detta till 11 km så fort som möjligt. Eftersom jag har gympat 3ggr i veckan sedan nyår så är jag konfunderad över att benstyrkan är så dålig men detta har bevarat konditionen i alla fall.

Jag saknar bilen vid turer till Tyresta, då det är svårt att komma dit på udda tider med buss. Så jag kommer att försöka få igång bilen igen så fort som möjligt efter att min cykel är i ordning.

Nu har optik behovet vaknat till liv igen efter att ha slumrat under ett halvår.
Jag har problem med 105mm optik sedan jag sålde av min gamla Nikkor 105mm/2,5. Sedan dess har jag inte en 105mm som jag känner mig bekväm med. Jag köpte en begagnad Nikon 105mm Defocus-image Control. Men jag upptäckte för sent att den enbart dess största bländare var 16 och saknade en bländare 22. vilket jag använder vid landskapsfotografering.
Därefter skaffade jag en Nikkor 105mm f/2.8G ED IF AF-S VR som jag inte tyckte har en tillräcklig bra bildkvalitet på stora bländaröppningar och jag trivs inte med linsen. Så nu funderar jag på att köpa Zeiss 105mm/2 macro vilken är mycket bättre optisk och är jag nöjd med denna lins så säljer jag VR linsen. Så det är nu bara att börja spara till linsen och jag köper den under hösten.
/Thomas

Annonser
 1. 25 april 2011 kl. 10:41

  Att vara naturfotograf utan bil är inte alltid så lätt. Men det är miljövänligt :0)

  • Eriksson Thomas
   28 april 2011 kl. 18:01

   Hej Cecilia,
   Tack för dina tankar, mer jobbigt än miljövändligt, tycker jag.
   /Thomas

 2. 26 april 2011 kl. 19:50

  Önskar jag hade valt kamera att kunna dubbelexponera med… Fina disiga slöjor som antingen är spindelväv i jätteformat – o då är det läskigt – eller vänliga dansande feer…
  Så ser jag bilden. Fin!

  • Eriksson Thomas
   28 april 2011 kl. 18:04

   Hej Kristina,
   Jag skulle inte köpa en kamera som inte klarar av åtminstone trippelexponering. Men det är ju min fotostil. Alla hittar sin stil så småningom som man trivs med.
   Själv har jag svårt för makro.
   /Thomas

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s