Hem > Uncategorized > Fått Zeiss 50mm F1.4 Planar

Fått Zeiss 50mm F1.4 Planar

Har nu fått Zeiss Normal 50mm/1.4 Planar och nu behöver jag reparera ekonomisk buffert vilket kommer ta 7 månader. Därefter blir det en paus att spara ihop till en Zeiss 135mm Milius F2.0.

Funderar också på en begagnad Zeiss 15mm/2.8 men om jag förstår det rätt så passar inte något av mina filter system till denna. Har lite svårt att se hur man skall använda den i landskaps fotografi som inte min Zeiss 18mm F3.5 kan klara av på en fullformat. Tror att 15mm passar bättre på min DX kamera. Därför har jag börjat fundera på att skaffa en ny eller begagnad Nikkor 24mm F1.4 före att använda i dåligt ljus på frihand. Jag har en Nikkor TS 24mm F2.8 men den behöver användas på stativ.

Har börjat skanna av begagnad marknaden efter D810 eller D850 som skall ersätta nuvarande D300. kommer ta några år innan jag har råd att köpa en ny D850. Har också haft funderingar på att köpa en begagnad D500 om D300 går sönder men mitt vertikalgrepp passar inte till denna. Men jag har upptäckt att jag har problem att fokusera manuellt på Fujis APS-C kameror så det kanske är en begagnad D810 jag får köpa in om D300 går sönder.

Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s