Om mig

Konstfoto och Landskap:

Mitt största intresse är “My Inner landscape” – a landscape that tells something about you.

Jag fotograferar helst med digital småbild men även analogt mellanformat och helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mesta under hösten i dåligt väder eller skymning. Oftast använder jag vidvinkel, normal eller kort tele optik och oftast med avtonade gråfilter eller kraftig ND filter. Jag kan använda mig av ficklampa eller blixt för att lätta upp motivet. När jag exponerar så tar jag hjälp av histogram  i kombination av fem finger metoden (Zon systemet) och handhållen spott meter för analog fotografi.

För tillfället är jag i en lång period av att lära mig utrustningen igen och då är kvalitén på bilderna jag presterar av mindre betydelse utan det är viktiga är att fotografera regelbundet.

Bild:

Jag  arbetar främst med ett projekt med sv/v skogsbilder i Tyresta som skall mynna ut i en utställning och en tidningsartikel. Dessa bilder är starkt influerade av Josef Sudeks bilder. Men med vissa modifikationer som gör bilderna mindre harmoniska.

Startat upp ett nytt projekt i Pictorialismens anda och då främst inspirerad av Alfred Stieglitz och Edward Steichen.

Utrustning:
Jag fortsätter rensa upp i den yviga utrustningen och närmast säljs en småbildsskanner Nikon LS-5000

Jag kommer troligast köpa in en  begagnad AFS 400mmF2.8 E FL VR för att använda till djur fotografering vilket skall ersätta en skruvdriven AF 300mmF2.8 IF-ED. Fotograferar inte ofta djur men jag vill fortfarande ha kvar den möjligheten.

Jag kommer prova magnetisk ND filter till AF optiken för att hindra att fokus ändrar sig efter denna är inställd när man monterar på filtret senare i höst.

Jag använder Fuji X-Pro 1 för de rent experimentella bilderna, vilken ersatte en Panasonic LX5, med en 18-55mm optik samt en Fuji X-T1 med en 55-200mmF3.5-5.6 optik för djurfotografering på söndagspromenader i närområdet.

Fotografer som har hjälp mig att utvecklas:
Terje Hellesø, Malin Hellesø, Jan Grahn, Bruno Helgesson
Jan Gustafsson, Jan Pedersen, Olof Cardelus, William Neill och John Håkansson, Jim Zuckerman, Deborah Sandidge, Björn Abelin och Lars Nordström.

Konstnärer som jag hämtar inspiration ifrån:
Turner, Monet, van Gogh, Paul Gauguin, Maxfield Parrish, Franklin Carmichael, Peter Hutchinson, Lawren S. Harris, Gustav Klimt, Tom Thomson, Keith Levit, Jeanette Leuers, Wolf Kahn samt Caspar David Friedrich, Terje Hellesø,Ansel Adams. Steglitz. Josef Sudek.

  1. 16 januari 2010 kl. 19:59

    Min mejl till dig kom i retur. Har du bytt mejladress?

    • Eriksson Thomas
      19 januari 2010 kl. 19:51

      Hej Terje
      Har problem med mailet just nu. Internetleveratören arbetar på det men det kan ta någon vecka. Du kan sända till mitt arbete på thomas.a.eriksson@saabgroup.com
      Thomas

      • Eriksson Thomas
        20 januari 2010 kl. 6:00

        Hej Terje
        Nu fungerar mailet igen
        Thomas

  2. 26 november 2010 kl. 21:39

    Hejsan!

    Jag har en fråga till dig. Är det så att du har en kompaktamera som kan mulitexponera? Jag funderar på att köpa en kompaktkamera och vill gärna ha den funktionen också, dvs om det finns.

    Trevlig helg!

    Marie

    • Eriksson Thomas
      26 november 2010 kl. 21:53

      Hej Marie
      Jag har en Panasonic LX3 och en Panasonic LX5 båda kan trippelexponera. Internminnet sätter en gräns vid 3 bilder.
      /Thomas
      LX5 och LX3 är sålda Fuji Pro 1 har köps in med fast optik.

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar